Drømmetegneren – FA Bygg

Tenk å starte med helt blanke ark og alle verdens muligheter. Valgene du tar skal du leve med lenge – kanskje livet ut. Hvordan går du egentlig i gang med prosjekt drømmehus?

For Tom Arve Ås, arkitekt i FA Bygg, er hvert blanke ark starten på et lite eventyr.

Fra det første møtet til stolte huseiere kan vri nøkkelen rundt i sin egen ytterdør, jobber han kreativt, grundig og analytisk – i tett samarbeid med kunden. 

– Boliger har personlighet, akkurat som dem som skal bo der. Derfor har vi et tidlig oppstartsmøte for å bli kjent og legge rammene for prosjektet, sier Tom Arve.

– Mange vil ha en bolig som skiller seg fra naboen, en bolig med særpreg og karakter. Det er utrolig kjekt å jobbe med, sier han.

Hundrevis av valg

Bolig er kanskje den største investeringen du gjør i livet. Valgene skal vare livet ut.

De store spørsmålene – som antall soverom og bad – har du kanskje tenkt over, men hva med trappa? Hvor skal den stå? Skal du ha inngang fra garasjen? Stort vaskerom? Overbygd terrasse?

Tom Arve sitter i førersetet og loser deg trygt gjennom inngangsparti, takhøyde, profiler og planløsning. Kort sagt: Han får deg trygt i mål med alle små og store valg i tegneprosessen.

Arkitekt Tom Arve Ås

– Noen har veldig klart bilde av hvordan de vil ha det, andre vet ikke helt hvor de skal starte. Uansett begynner vi alltid med å kartlegge behov, smak og preferanser. Sammen finner vi de beste løsningene, sier arkitekten.

FA Bygg tar hånd om prosjektet fra tegninger til fiks, ferdig bolig. Søknader, prosjektering, bygging og ferdigstillelse skjer i samarbeid med arkitekt og byggeleder.

– Vi følger opp prosjektet fra a til å. Det skaper trygghet og forutsigbarhet for kunden. Samtidig kan de være engasjert i prosjektet selv. Det setter mange pris på, sier han. 

Tom Arve tegner alt fra nybygg til rehabiliteringsprosjekter og tilbygg. Han skreddersyr huset til tomta di, så du kan flytte inn i en bolig som bare er din.

Tar du utgangspunkt i et kataloghus fra Vestlandshus, sørger han for å tilpasse boligen. Tom Arve er lydhør for ønsker og legger til rette for å få mest ut av tomt, budsjett og behov.

– Vi får til det aller meste. Noe krever ekstra søknader, da ser vi på om valget er det rette eller om det finnes enklere løsninger som gir like bra resultater. Jeg tar gjerne en utfordring, og prøver alltid å legge til en liten ekstra finesse som kunden ikke har tenkt på selv, sier han med et smil.

Endelig hjemme

Det sies at klær skaper folk. I dag er boligen en vel så viktig del av folks identitet. Kanskje er det omvendt – at folk skaper hjem?

Uansett hvordan din drøm ser ut, er det du som skal føle deg hjemme. Derfor er Tom Arve opptatt av folk. Han tegner veien hjem – for deg og dine.

– Hele prosessen fascinerer meg. Du starter helt fra scratch, fyller papiret og ser boligen reise seg. Det er fantastisk. 

Drømmer du om en bolig som skiller seg ut? Får FA Bygg jobben med å bygge huset ditt, spanderer vi tegningene. 

Tom Arve Ås tegner skreddersydd hus til tomta di.

Klar for en prat?

Det er enkelt å stikke innom i døra i Portvakta ved Stålverket på Jørpeland. Tom Arve og resten av gjengen i FA Bygg er klare til å snakke om ditt prosjekt. Stikk hodet inn eller slå på tråden.